ManyChat opent deuren voor betalen via Messenger

Messenger Payments met ManyChat een feit

Heb je altijd al de wens gehad dat je snel en makkelijk een betaling via Facebook(tm) Messenger Payments kon accepteren? Die wens is bij deze dan vervuld. Sinds deze week is het voor de meeste gebruikers van ManyChat nu mogelijk ín de messenger zelf een betalingsverzoek te doen door middel van een button. Is de betaling voltooid, dan keert de klant terug naar de chat en kan de chatflow worden voortgezet.

Hoe werkt het?

Het instellen van de mogelijkheid betalingen te ontvangen is écht heel erg simpel. Hier volgt een aantal stappen en de klus is klaar:

  1. Eerst log je in met jouw FB account bij ManyChat;
  2. Ga naar Settings;
  3. Klik bovenin op Payments;
  4. Stel jouw Stripe account in, of maak een nieuwe Stripe account aan;
  5. Voilá! Je kunt nu de betalingsbutton gebruiken.

Hoe ziet dat er uit?

Het ziet er strak uit! Echt heel mooi gedaan en een absolute topper van een functie. Zoals je van ManyChat gewend bent, heel eenvoudig op te zetten en groots van functionaliteit. Eerst maak je de flow in de flowbuilder (afbeelding 2).

[Afbeelding 2]

Vervolgens stel je de gegevens in die bij het product horen, zoals de SKU, de prijs e.a. Hier kun je ook kiezen de naam-, adres- en woonplaatsgegevens van de klant op te vragen in het geval er iets verzonden moet worden.

Is dit allemaal juist ingesteld? Dan ziet het er in een live chat ongeveer zo uit als in Afbeelding 3.

[Afbeelding 3]

Klikt de klant op de Koop Button, dan wordt deze klant naar Stripe gestuurd, daar ziet het er dan zo uit als in Afbeelding 4.

[Afbeelding 4]

Dat ziet er goed uit! Wat gaan jullie ermee doen?

Heb je een mooie template nodig om een start te kunnen maken in jouw branche? Kijk dan eens bij de vele chatflow templates van chattemplates.com.

Leuk artikel? Deel het met anderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag Hier een Gratis Consult aan