“Old school” QR code, of de Messenger QR code?

“Old school” QR code, of de Messenger QR code?

Volgens velen is de reguliere, welbekende vierkante QR code een grote flop. Maar … sinds enige tijd is er weer een andere, de Facebook(tm) Messenger Code.

messenger marketing anno 2018

We zitten in de Early-Adopter fase met de huidige Conversational Marketing AI (Artificial Intelligence) Tools en Chatservices. Na een aantal zakelijke bijeenkomsten werd al zeer snel duidelijk dat de doorsnee Hollandse ondernemer geen idee heeft wat een Facebook(tm) Messenger code is en hoe deze gebruikt kan worden. Een goede reden om beide QR codes samen te voegen in één code, vonden sommige gebruikers van de code (waaronder wijzelf, zie afbeelding).

messenger code i.c.m. qr code

Maar, gaat dat helpen?


Op uitnodiging van ManyChat, mocht ik Facebook in een interview advies geven en usability ervaring delen. Al snel werd mij duidelijk dat anno 2018 slechts 1-3% van de Facebook gebruikers de Messenger Chat Automation op de juiste manier inzet. Hieronder valt ook het gebruik van de Messenger Code. Jammer, want de codes bieden een enorme veelzijdigheid en gebruikersgemak. Door het laten scannen van een simpele code, kun je met jouw nieuwe en/of bestaande klant, volledig geautomatiseerd een heel gesprek voeren en op vragen antwoord geven. Dát wil toch iedereen?

De kleine groep die de huidige vorm van messenger chat automation heeft omarmd, denkt uiteraard van wél. Het is klantvriendelijk, bespaart tijd, levert meer leads op en is relatief goedkoop. Het werkt ook 6 tot 8x beter dan emails zenden.

Hulp nodig? Kom naar de cursus in Den Haag (of Online)

In het nieuwe jaar begint onze nieuwe (basis)cursus, die wordt gegeven in Den Haag. In de cursus/workshop leg ik jou de basis uit van een Facebook(tm) pagina. Hoe zoek je jouw doelgroep? Hoe maak je een advertentie? Hoe voorkom je dat jouw “Stuur Chatbericht” zijn doel niet voorbij schiet?

loop jij ook achter de feiten aan?

Kom je ook? Misschien samen met collega’s? Schrijf je in, of verrijk je kennis m.b.v. onze online cursus.

Leuk artikel? Deel het met anderen!

Reacties zijn gesloten.

Vraag Hier een Gratis Consult aan